Whoonapart steunt maatschappelijk doel
Datum: 2018-04-24

Door de sponsoring van een benefietavond en een business round table heeft Whoonapart donderdag avond 19 april jl. het goede doel van Charity4Kids gesteund. Charity4Kids is een interservice organisatie bestaande uit diverse bestaande serviceclubs uit Voorne-Putten.

Dit jaar is door alle aanwezigen het fundraising bedrag van € 33.790,- opgebracht. Een prachtig bedrag wat aan het brandwondencentrum van het Maasstad Ziekenhuis te Rotterdam is geschonken.

Uitleg Brandwondencentrum Maasstad Ziekenhuis: Pijn is een hardnekkig probleem in de brandwondenzorg. Iedere dag moet het verband bij brandwondenpatiënten verwisseld worden: een noodzakelijk, maar ook een extreem pijnlijk proces. Voor kinderen – maar óók voor jongeren en volwassenen – is dit vaak een nare herinnering aan hun opname in het brandwondencentrum.

Een aangename omgeving en afleiding zorgen ervoor dat pijn en angst bij kinderen naar de achtergrond verdwijnt tijden de verbandwissels en wondverzorging. Daarvoor worden nieuwe kamers gebouwd, met vrolijke muren, lichtgevend wolkenplafond en lichtgevende waterbuizen met bubbels. Zodat kinderen zich in een compleet andere wereld wanen en hun angst en pijn naar de achtergrond kunnen verdwijnen. Dat is belangrijk om trauma op de lange termijn te voorkomen. Het Maastad Ziekenhuis is dit project aan het realiseren en zocht daarvoor nog de nodige fianciële ondersteuning.

Op deze wijze ondersteund Whoonapart jaarlijks een aantal verschillende maatschappelijke en/of duurzame doelen.

charity4kids

Comments are disabled