Ons systeem

Het modulair stalen bouwsysteem (WAP) is gebaseerd op een standaard stramien met modulaire vloervelden en opbouw casco onderdelen waardoor nagenoeg elke plattegrond van ontwerp in de huur en koopsector  met appartementen mogelijk is. Daarbij is het systeem uitgelegd op de onderkant van de sociale huurmarkten waardoor verdere invulling in midden en hoge sector huur of koopwoningen automatisch meer rendement kunnen opbrengen. Door snelheid van ontwerp, prefab fabricage en assemblage kan de huurmarkt snel in haar behoefte worden voorzien.fotowap

De volgende USP’s, welke per punt worden toegelicht zijn van toepassing voor dit WAP modulair bouwsysteem.

Hoge duurzaamheid
Investering is ca. 15 % lager
Hoge kwaliteit
Bouwtijd is 50 % sneller
Productieplatform met Co-makers
Hoge ontwerp vrijheid
Lage beheer en onderhoudskosten

 

Hoge duurzaamheid

Het Goedhuurwonen concept voldoet aan een Breeam-NL Excellent**** certificaat zoals de QuickScan uitwijst. Een aantal onderdelen zijn:

 

 • Energiearm gebouw met vele energetische maatregelen waaronder zonnepanelen, lage EPC. Led verlichting, etc., waardoor energie ca. 25 euro per maand is of zelfs nul op de meter haalbaar is.
 • “Gezond” gebouw gezien materialisatie onderdelen in het gebouw,
 • Gebruik van minder materialen, gebouw is ca. 30-50 % lichter in constructie, waardoor ca. 30-40%  minder CO2 en kleinere footprint van toepassing is.
 • Hoog percentage circulair bouwen gezien minder afval en of 100 % recycling van het gebruikte product (casco/gevel/wanden/binnenwanden en plafonds),
 • Minder landgebruik tijdens ontwikkeling ca. 20 %,
 • Minder transport gezien prefabricage in 2 fabrieken en uitgekiend logistiek proces,

 

Kostprijs

Met de huidige ontwikkelingen en projecten hebben wij de ervaring dat het concept 15% lager in bouwkosten ligt dan de huidige marktprijzen welke op de traditionele bouwsystemen zijn gebaseerd. Hierdoor ontstaat tevens een lagere huurprijs voor de eindgebruiker. Dit wordt voornamelijk door de volgende onderdelen gerealiseerd;

 

 • Innovatief modulair stalen bouwsysteem welke in 2 fabrieken wordt geprefabriceerd,
 • Een Co-makers productie platform waar alles standaard modulair is afgestemd door snelle assemblage,
 • Uitgekiend modulair ontwerp waardoor alsmaar sneller, goedkoper kan worden ontworpen en gebouwd,
 • Co-makers organisatiemodel waardoor hoge algemene kosten worden vermeden.

 

Hoge kwaliteit

Ondanks het feit dat wij een lagere kostprijs realiseren is de geboden en uitgevoerde kwaliteit hoog. Dit wordt uiteraard ingevuld door de gekozen materialisatie maar ook heeft het als kenmerk dat hierdoor een hoog

woongenot ontstaat, lage beheer- en onderhoudskosten en bijvoorbeeld een ontwerp van het appartement welke in een later stadium makkelijk aangepast kan worden aan een andere indeling en bewoners behoefte.

 

Bouwtijd sneller

Door het gebruik van dit innovatieve bouwsysteem is een circa 50 % snellere bouwtijd te realiseren. Uiteraard kan het per project en appartement gebouw nog wel verschillen. Echter de huidige projecten wijzen uit dat het gemiddelde rond de 50 % ligt. Deze snelheid realiseert daardoor;

 

 • Lagere bouwrente benodigd,
 • Eerder cashflow door de belegger,
 • Eerder gebruik en woongenot door huurders of bewoners,
 • Verhoogde bouwcapaciteit waardoor snel huurappartementen kunnen worden gerealiseerd.

 

Productieplatform

Zoals aangegeven is het systeem gebaseerd op een in de fabriek geproduceerd modulair element. Hierbij worden in de standaard vloerelementen alle disciplines al geïntegreerd tot een volwaardig afgebouwd element (behoudens afwerking). De genoemde disciplines welke in een geconditioneerde omgeving produceren zijn de cascobouwer, de W en E installateur alsmede de afbouwer. Naast het vloerelement wordt tevens in een tweede fabriek het gevelelement volwaardig geproduceerd en afgebouwd waardoor na montage op de bouwlocatie de gevel volledig is.

 

De kracht van ons systeem is dus gelegen in het feit dat wij een drietal Co-makers hebben met een eigen geïntegreerd productieplatform en fabriek welke alle projecten met dezelfde methodiek en organisatie kan aanpakken. Hierdoor is er een continue verbeterend lean en BIM gebruik in optima forma.

 

Hoge ontwerp vrijheid

Gezien ons eigen modulair goedhuurwonen concept en ontwerp wat wij middels een integraal BIM model en software BimXtra realiseren kunnen wij bij nieuwe projecten snel en flexibel reageren. Ontwerp- en ontwikkelkosten kunnen hierdoor steeds effectiever plaatsvinden maar tevens met een hoge flexibiliteit in plattegronden en gevel toepassingen. Hierdoor kunnen verschillende woonsegmenten in huur en koop appartementen worden ingevuld. Van sociale huur met dit systeem naar midden of hoog segment zoals penthouses of dergelijke.

 

Beheer en onderhoud

Door het genoemde GHW systeem  en de hierboven genoemde USP’s zoals duurzaamheid, hoge kwaliteit en gebruik van innovatieve materialen en systemen zijn lage beheer en onderhoudskosten mogelijk. Door deze aspecten ook verder te combineren met het informatie gebruik van BIM modellen en BimXtra zijn de te verwachten beheer en onderhoud kosten ca. 10 tot 15 % lager dan traditioneel gebruikte systemen.

 

Ons WAW systeem voor grond gebonden woningen

Dit wijkt af van ons modulair WAP systeem voor appartementen aangezien hier voor een ander casco uitgangspunt is gekozen. Voor de grondgebonden woningen maakt het bedrijf gebruik van een nieuw bouw materiaal, wat het best te omschrijven is als een sandwichelement. Dit voldoet aan alle bouwfysische eigenschappen en bouwbesluit eisen en is ook nog eens heel compact qua gevel, binnenwand- ,vloer en dakconstructie. Hierdoor ontstaat tevens meer leefruimte gezien bruto netto verhouding.

 

wa1 wa2

USP’s zijn nagenoeg identiek aan het WAW concept waarvan het document (pdf download) te downloaden

Dit bouwsysteem bestaat uit een sandwich systeem welke uit verschillende lagen is opgebouwd. Deze lagen zoals glasvezel cement plaat, glasvlies, hardschuim vulling en glasvlies vinnen worden vacuüm gebakken in een geautomatiseerd proces. Het casco wordt samengesteld uit geprefabriceerde sandwich elementen welke zonder naden aan elkaar worden gelijmd. Het resultaat is een monolithisch samengesteld casco met een hoge kwaliteit op brandwerendheid, constructie, vlakheid, isolatie en akoestische eigenschappen.

Het wordt ons zelfs mogelijk gemaakt om ook de afwerking in één keer in het geautomatiseerde proces op te nemen.